Έλληνες έφτιαξαν το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά με προβλήματα όρασης

Το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά ανέπτυξε Ελληνική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, και, μάλιστα, το διαθέτει δωρεάν.
Η τρίλιζα είναι ένα από τα τρία ηλεκτρονικά παιχνίδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου LISTEN – LEARN – PLAY. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μερικώς βλέποντα και για τυφλά παιδιά.

Και τα τρία παιχνίδια είναι δωρεάν εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές ή και για φορητές συσκευές και το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ηχητική επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής. Είναι σημαντικό στην εποχή μας, που υπάρχει πληθώρα ερεθισμάτων και παιχνιδιών για τα παιδιά, να υπάρχει μέριμνα και για παιδιά που βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα, ώστε κι αυτά να έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι.

Το LISTEN – LEARN – PLAY στοχεύει στη δημιουργία προσβάσιμων παιγνιδιών, με άμεση εφαρμογή στα παιχνίδια σοβαρού σκοπού και στην εκπαίδευση, κάτω από μία ενιαία, σταδιακή και συστηματική προσέγγιση, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων στους βασικούς χώρους αλληλεπίδρασης των παιδιών.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr