Έλληνες μαθητές δημιούργησαν εικονική επιχείρηση με πραγματικό προϊόν

Δέκα φιλόδοξοι συμμαθητές του Α’ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Λυκείου έφτιαξαν πατατάκια με επικάλυψη σοκολάτας και θα συμμετάσχουν στην Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει το ΣΕΝ για όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις την 1η Απριλίου.

Οι 16χρονοι επίδοξοι επιχειρηματίες δεν στερούνται φαντασίας. Συνδύασαν δύο αγαπημένες – καίτοι “αμαρτωλές” γεύσεις – και δημιούργησαν τα choco waves. Πατατάκια με επιλογή επικάλυψης από σοκολάτα.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement Greece, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Οι δέκα συμμαθητές εργάστηκαν εντατικά, μοιράζοντας μεταξύ τους τις ευθύνες της γενικής διεύθυνσης, της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντος, του ποιοτικού ελέγχου, της προώθησης κτλ. Για να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση της ιδέας τους, εξέδωσαν ονομαστικές μετοχές, τις οποίες αγόρασαν με ενθουσιασμό αρκετοί συμμαθητές και φίλοι τους.

Μετά από σειρά δοκιμών κατέληξαν στη συνταγή για την παραγωγή των choco waves. Στη συνέχεια, με την υποστήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους, κας Τσορμπατζίδου και του εθελοντή ειδικού Συμβούλου του ΣΕΝ, απευθύνθηκαν σε επαγγελματίες του τομέα τροφίμων για να παρασκευάσουν το προϊόν και να το συσκευάσουν, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Το προϊόν πουλιέται στα διαλείμματα του σχολείου.

Τα choco waves εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι:
Κωνσταντίνος Κανέλλης (Διευθυντής Πωλήσεων)
Βαγγέλης Καραγεωργίου (Διευθύνων Σύμβουλος)
Δημήτρης Καταπόδης (Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου)
Μαργαρίτα Κατσώρχη ( Διευθύντρια Πωλήσεων)
Αναστάσης Κολέλης (Βοηθός πωλήσεων)
Τάσος Κωνσταντινίδης (Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού)
Σίλβια Λαμπρινοπούλου (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων)
Λένα Πενθερουδάκη (Διευθύντρια Οικονομικών)
Κωνσταντίνα Πλατανιά (Βοηθός Πωλήσεων)
Ιωάννα Σιμιτζή (Διευθύντρια Μάρκετινγκ)

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr