Ενημερωθείτε έγκυρα και υπεύθυνα για τα αναπνευστικά προβλήματα

Συμμετέχουμε στην καμπάνια ενημέρωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ) τραβώντας μία φωτογραφία με εμάς να φουσκώνουμε ένα πορτοκαλί μπαλόνι.
Την «ανεβάζουμε» στο Instagram με το #xarizoanasa και χαρίζουμε την ανάσα μας για καλό σκοπό. Στόχος της ΕΠΕ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για τα αναπνευστικά νοσήματα, η ανάδειξη του ρόλου του αναπνευστικού συστήματος στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η ενίσχυση της πρόληψης των αναπνευστικών νόσων, αλλά και η ανάπλαση – δημιουργία δύο πάρκων ή παιδικών χαρών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα η ανάπλαση των πάρκων θα γίνει σε συνεργασία με την AMKE Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα. Η καμπάνια θα κορυφωθεί στα τέλη Μαϊου, οπότε, σε εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, θα απελευθερωθεί ο αέρας από τα χιλιάδες μπαλόνια – που υπολογίζεται ότι θα έχουν συγκεντρωθεί – και θα «φουσκώσουν» τα πανιά ενός μικρού πλεούμενου, για να «ταξιδέψει» στα μέρη όπου θα φτιαχτούν τα πάρκα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την εν λόγω δράση ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ε., Συντονιστής – Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» Μιχάλης Τουμπής δήλωσε: «Ο στόχος της καμπάνιας «Χαρίζω την ανάσα μου» δεν είναι απλώς να δημιουργηθούν δύο παιδικές χαρές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι εξίσου σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό και να ισχυροποιηθούν τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της Χ.Α.Π. και του άσθματος και η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο».

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr