Έρευνα αποκαλύπτει: Ο γάμος σκοτώνει το σεξ

Μπορεί ο ένας στους δύο γάμους να καταλήγει σε διαζύγιο, αλλά εδώ στην Ελλάδα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κι έτσι οι γάμοι
αυξήθηκαν τον περασμένο χρόνο κατά 30%. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα εντός γάμου.

Πολύ, δε, περισσότερο, αν πιστέψουμε τα ευρήματα έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρίας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ). Όπως αποκαλύφθηκε, πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδελφές ψυχές μέσα στον γάμο, χωρίς σεξουαλική επιθυμία και, επιπλέον, χωρίς να θεωρούν ότι η απουσία του σεξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού. Μη φανταστείτε, βέβαια, ότι αυτό σημαίνει πλήρη απουσία σεξ, αφού 8 στους 10 άνδρες και 6 στις 10 γυναίκες απιστούν.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης, όπως είναι ο γάμος, παρά τις γνωστές συνέπειές του στην ερωτική ζωή».
Η κρίση, πάντως, δεν κόβει μόνο την όρεξη για σεξ, αλλά επηρεάζει αρνητικά και τον οργασμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιέται για πρόωρη εκσπερμάτιση και ο αριθμός των ανδρών που προτιμά τον αυνανισμό από τη σεξουαλική πράξη.
«Η αύξηση της συχνότητας αυνανισμού αυτή την περίοδο, σε συνδυασμό με την αποχή ή με την αραίωση των σεξουαλικών επαφών δείχνει πως οι άνδρες προτιμούν τις φαντασιώσεις του μυαλού τους ή και τις ερωτικές σκηνές στα κινητά τους, παρά την σωματική επαφή με τη σύντροφό τους.
Ο σύγχρονος αυνάν τιμωρεί με αυτόν το τρόπο και τη σύντροφό του αλλά και την κοινωνία, μέσα στην οποία προτιμά να μείνει μόνος, παρά με παιδί και οικογένεια».
Το θέμα απασχόλησε το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα. Το συνέδριο είχε θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα».

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr