Έτρεξαν για την Ομάδα Αιγαίου

Περισσότεροι από σαράντα δρομείς (ανάμεσά τους και η υπογράφουσα) συμμετείχαν στην ομάδα της
βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie κι έτρεξαν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων της Ομάδας Αιγαίου.
Εργαζόμενοι της εταιρίας και φίλοι, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, καλύπτοντας συνολικά απόσταση 500 και πλέον χιλιομέτρων.

Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η AbbVie πρόσφερε ένα χρηματικό ποσό προς την Ομάδα Αιγαίου. Η Ομάδα Αιγαίου εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Προσφέρει, σε αποκλειστικά εθελοντική βάση και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιατρικούς συλλόγους, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους αυτών των «ξεχασμένων» επίγειων Παραδείσων της χώρας μας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Η Ομάδα Αιγαίου (www.omadaaigaiou.gr) έχει, ήδη, σαλπάρει για τον 21ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους. Με 13 φουσκωτά σκάφη, το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε» και με 102 εθελοντές επισκέπτεται 11 νησιά.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr