Έτσι θα καταλάβετε αν το συσκευασμένο κοτόπουλο είναι φρέσκο!

Εδώ, θα δείτε μερικούς τρόπους για να εντοπίσετε εύκολα εάν το συσκευασμένο κοτόπουλο που πρόκειται να αγοράσετε είναι φρέσκο!

Βασικοί κανόνες φρέσκου κοτόπουλου

Τα πόδια του πρέπει να είναι εύκαμπτα
Το κόκκαλο στο στήθος πρέπει να το αισθάνεστε μαλακό και σαν εικόνα να μοιάζει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.

Για τα συσκευασμένα κοτόπουλα πρέπει να προσέχετε τα εξής:

Το φρέσκο κοτόπουλο πρέπει να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα αφού το πιέσετε. Ένα όχι και τόσο φρέσκο κομμάτι θα το αισθανθείτε πιο σκληρό καθώς το πιέζετε και, πιθανότατα, το «σώμα» του θα βυθιστεί, αντί να επανέλθει στη ζωηρή του εκδοχή.

Αν το κοτόπουλο σας φαίνεται παραφουσκωμένο αυτό είναι ένα σημάδι ότι το έχουν «φουσκώσει» ενέσιμα με νερό- ένα τρικ που κάνουν οι προμηθευτές ώστε το κοτόπουλο να ζυγίζει περισσότερο σε βάρος.

Τα φρέσκα κομμάτια πάντα, μα πάντα, έχουν καθαρό ροζ χρώμα. Αν σας φαίνεται κάπως πιο γκρι η απόχρωση ή πιο «διάφανη» είναι και τα δύο σημάδια ότι βρίσκεται περισσότερο καιρό στα ράφια του ψυγείου απ’ όσο είθισται.

Στο όσο το δυνατόν πιο φρέσκο κοτόπουλο, το λίπος (αυτές οι λευκές, παχιές γραμμές) είναι πάντα λευκές ή κίτρινες, ποτέ γκρι ή αποχρωματισμένες.

Τσεκάρετε την ημερομηνία συσκευασίας

Μπορεί σε συνθήκες κατάψυξης να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε συνθήκες συντήρησης δεν ισχύει το ίδιο. Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει στα ράφια του σούπερ μάρκετ παραπάνω από 2-3 ημέρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν η συσκευασία σας μυρίζει κάπως περίεργα ή παρατηρείτε να έχει πολλά «ζουμιά» από αίμα, καλύτερα να μην τη βάλετε στο καλάθι.

Ομάδα neadiatrofis.gr