Έτσι θα καθαρίσετε το φούρνο σας αποτελεσματικά!

Ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να γίνει ο πονοκέφαλος της νοικοκυράς. Όταν όμως γνωρίζεις τον καλύτερο τρόπο για να κάνεις τον φούρνο σου να λάμπει, τότε ο καθαρισμός του γίνεται απόλαυση!

Επειδή οι φούρνοι έρχονται σε διάφορους τύπους, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού για το φούρνο σας με βάση τον τύπο της. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι φούρνος αερίου ή ηλεκτρικός.

Καθαρισμός ηλεκτρικού φούρνου
Ένας ηλεκτρικός φούρνος έχει δύο θερμαντικά στοιχεία: ένα για ψήσιμο επάνω και ένα για ψήσιμο κάτω.
Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου 8 έως 10 ίντσες και δοκιμάστε την ανύψωση της. Οι περισσότεροι φούρνοι έχουν ειδικούς μεντεσέδες που επιτρέπουν την αφαίρεση της πόρτας. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε βαθιά στο εσωτερικό του φούρνου. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη γυάλινη επιφάνεια και την εσωτερική επιφάνεια της πόρτας πάνω σε έναν επίπεδο πάγκο.
Για να καθαρίσετε τις κηλίδες από το φούρνο, σκορπίστε αλάτι όταν είναι ακόμη ζεστός και καθαρίζετε μόλις κρυώσει.

Καθαρισμός φούρνου με αέριο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φιλικό προς τους ανθρώπους τρόπο καθαρισμού του φούρνου για να κάνετε το εσωτερικό του φούρνου να λάμπει.

2 κουταλάκια του γλυκού βόρακα ή μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων

11/4 φλιτζάνια αμμωνίας

11/2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά ή για και για όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι.

Ομάδα neadiatrofis.gr