Το μόνο που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τα αυγά από το τσόφλι πανεύκολα, είναι η μαγειρική σόδα!

Η μαγειρική σόδα προσθέτει αλκαλικότητα στο νερό, η οποία θα κάνει τα κελύφη σκληρά και έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε.

Τι θα χρειαστείτε

Αυγά
Κατσαρόλα με καπάκι
Νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

Τοποθετήστε τον επιθυμητό αριθμό αυγών σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείστε κρύο νερό και σιγουρευτείτε ότι το νερό καλύπτει πλήρως τα αυγά.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό.
Αφήστε τα αυγά σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά.
Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε το ξεφλούδισμα.

Ομάδα neadiatrofis.gr