Tην επόμενη φορά, αντί να πετάξετε τους εναπομείναντες κρόκους αυγών, κρατήστε τους στο ψυγείο. Λογικά, θα πρέπει να αναρωτιέστε, “που μπορώ να χρησιμοποιήσω τους κρόκους;”.
“Πως θα τους αποθηκεύσω για να μην χαλάσουν; “

Οι κρόκοι των αυγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πράγματα, από το μαγείρεμα μέχρι και τον καλλωπισμό μας.
Εάν αποθηκεύεστε τους κρόκους με τη σωστή διαδικασία, οι κρόκοι μπορούν να παραμείνουν φρέσκοι ​​για μερικές ημέρες.

Συμβουλή για να αποθηκεύσετε τον κρόκο του αυγού: Ανακατέψτε τον κρόκο με λίγο νερό και διατηρήστε τον σε ένα κλειστό τάπερ στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για 2-3 ημέρες

Χρήσεις του κρόκου αυγού



1. Μαλακτικό μαλλιών

Ο κρόκος του αυγού μπορεί να φτιάξει ένα εξαιρετικό μαλακτικό μαλλιών.Τρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά σας, καθιστώντας το μεταξένια, λεία και λιγότερο επιρρεπή σε θραύση.

Πρόκειται για ένα συστατικό που είναι πλούσιο σε λίπη και πρωτεΐνες!
Παρασκευή:
Χτυπάμε 1 κρόκο σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό. Απλώστε το στα μαλλιά, αφήστε το για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε. Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει αυτό το φυσικό μαλακτικό μαλλιών.
2. Μάσκα προσώπου
Για μια βασική μάσκα, χτυπήστε μόνο τον κρόκο αυγού, εφαρμόστε στο πρόσωπο, αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι της μάσκας για να ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Μια φθηνή και αποτελεσματική μάσκα προσώπου μπορεί απλά να γίνει στο σπίτι με τους κρόκους που έχουν απομείνει και μερικά συστατικά από τα ράφια της κουζίνας σας.

3. Φτιάξτε αυγοτέμπερα 
Η  τεχνική αυτή είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αρχαίας Αιγύπτου και της ιταλικής Αναγέννησης. Οι κρόκοι αυγών στεγνώνουν γρήγορα, γι ‘αυτό και το χρώμα με κρόκους αυγών διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι απλό.

Απλά ανακατέψτε ένα κρόκο με τρία κουταλάκια του γλυκού νερό, στη συνέχεια, προσθέστε σε σκόνη χρωστικές ουσίες ή ροκανίδια χρώματος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία μπογιά.
4. Κίτρινο κέικ
Για να δώσετε στο κέικ λίγη περισσότερη κίτρινη απόχρωση, προσθέστε στις συνταγές ένα ή δύο κρόκους αυγών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κρόκους αυγών στη θέση του ενός ολόκληρου αυγού για να πάρετε το πρόσθετο κιτρινωπό χρώμα στο κέικ σας.
5. Δημιουργήστε σάλτσες

Ένα από τα βασικά συστατικά πίσω από τις καλύτερες σάλτσες είναι οι κρόκοι αυγών. Ακόμα και οι σάλτσες ζυμαρικών έχουν κρόκους ως το βασικό συστατικό τους.

Μπορείτε να κάνετε νόστιμες σάλτσες στο σπίτι, όπως σάλτσα Hollandaise, σάλτσα αβοκάντο Bernaise ή μαγιονέζα σε συνδυασμό με μερικά άλλα συστατικά.

Ομάδα neadiatrofis.gr