Φέρνοντας γλάστρες με φυτά σε ένα χώρο για να τον ζωντανέψουν είναι ένα τέχνασμα που έχει χρησιμοποιηθεί από διακοσμητές για χρόνια, αλλά ξέρατε ότι οι φυλλώδη φίλοι μας είναι, επίσης, ισχυρά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα γύρω μας; Στην πραγματικότητα, οι διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί δείχνουν ότι ορισμένα φυτά μπορούν να απαλλάξουν ένα δωμάτιο από τις βλαβερές πτητικές οργανικές ενώσεις, όπως η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο, ως και 89% . Αν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας έχει αλλεργίες, καπνίζει ή απλά θέλει να αναπνεύσει φρέσκο​​, καθαρότερο αέρα, διαβάστε παρακάτω για τα 7 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα!

1. Dendrobium και Phaeleonopsis Ορχιδέες
Οι ορχιδέες απαλλάσσουν τον αέρα από το ξυλόλιο, ένας ρυπαντής που βρέθηκε σε πολλές κόλλες και χρώματα. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα φυτά, οι ορχιδέες και αναπνέουν και εκλύουν οξυγόνο τη νύχτα, αυτό τις καθιστά ιδανικές για την κρεβατοκάμαρα.

2. Palms
Η οικογένεια των φυτών palms, επίσης γνωστή ως Arecaceae ή Palmae, είναι εξαιρετικά δημοφιλής και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Αυτά τα σκληραγωγημένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εύκολο να συντηρηθούν και είναι φυσικά καθαριστικά του αέρα. Τα palms στοχεύουν ειδικά ατην αφαίρεση της φορμαλδεΰδης, του βενζόλιου και το μονοξειδίου του άνθρακα (το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας καπνίζει τσιγάρα).

3. Κρινάκια της ειρήνης
Ο κρίνος της ειρήνης, γνωστός και ως Σπαθίφυλλο είναι ένα ιδανικό φυτό για να έχετε στο σπίτι σας, αν αγαπάτε τα λουλούδια. Το Σπαθίφυλλο ευδοκιμεί στη σκιά και απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες όπως η ακετόνη, η αμμωνία,το  βενζόλιο, ο οξικός αιθυλεστέρας, η φορμαλδεΰδη, η μεθυλική αλκοόλη, το τριχλωροαιθυλένιο και το ξυλόλιο.

4. Φτέρες
Οι φτέρες είναι πραγματικά συναρπαστικά φυτά που έχουν επιζήσει από τους προϊστορικούς χρόνους! Έχουν μαλακά, φτερωτά φύλλα και είναι αυτά τα μεγάλα φύλλα που βοηθούν να απαλλαγούμε από τον αέρα των ρύπων, όπως το τολουόλιο και το ξυλόλιο, τα οποία βρίσκονται σε πολλά χρώματα, βερνίκια νυχιών και κόλλες.

5. Schefflera
Τα Schefflera είναι πραγματικά ανθεκτικά και μακράς διαρκείας. Απορροφούν δυσάρεστες τοξίνες, όπως το βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τολουόλιο, όπως και οι φοίνικες, είναι καλό για τα νοικοκυριά όπου υπάρχει ένας καπνιστής.

6. Anthuriums
Τα Anthuriums έχουν μεγάλα, σκούρα φύλλα που ρουφάνε στην κυριολεξία την αμμωνία, τη φορμαλδεΰδη, το τολουόλιο και το ξυλόλιο, έτσι είναι ένα στοχαστικό δώρο για έναν εργασιακό χώρο (ειδικά γύρω από εκτυπωτές φωτοαντιγραφικά, ή κόλλες).

Ομάδα neadiatrofis.gr