Φτιάξτε μόνοι σας ρεβυθάλευρο και διώξτε την ακμή!

Η ακμή εμφανίζεται όταν το νεκρό δέρμα, τα έλαια και τα βακτήρια συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση σημαδιών ακμής, είναι να το τρίψετε για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα.

Φτιάξτε μόνοι σας ρεβυθάλευρο
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για αρκετές ώρες, καλύτερα όλη τη νύχτα. Αφού στεγνώσουν τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβύθια λίγα-λίγα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολύ ψιλό αλεύρι. Διατηρείται σε γυάλινα δοχεία για μία ή δύο εβδομάδες..

Κάντε απολέπιση στο σπίτι μόνη σας. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας ρεβυθάλευρο.  Προσθέστε επαρκή ποσότητα πηγμένο γάλα για τυρί για να κάνετε μια κόλλα. Προσθέστε μερικές σταγόνες ροδόνερο και το χυμό λεμονιού σε αυτό. Σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε 2-3 σταγόνες φυτικό έλαιο. Αναμίξτε καλά. Απλώστε το στην πληγείσα περιοχή, κρατήστετο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να στεγνώσει. Καθαρίστε το με κρύο νερό κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσεουν αυτή τη μάσκα προσώπου κάθε δεύτερη ημέρα, ενώ εκείνοι που έχουν ξηρό δέρμα θα πρέπει να την χρησιμοποιήούν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Ομάδα neadiatrofis.gr