Φτιάξτε σπιτικό απορρυπαντικό για τα μάλλινα και τα λινά

Το μάλλινο ύφασμα είναι κατασκευασμένο από το φυσικό τρίχωμα του ζώου (πρόβατα, κατσίκες, λάμα, αλπάκα). Όπως και για τα μαλλιά μας, έτσι και για τα μάλλινα ρούχα πρέπει να αποφεύγουμε την υψηλή θερμοκρασία ή τα σκληρά απορρυπαντικά.

Τα μάλλινα ρούχα και κλινοσκεπάσματα απαιτούν δροσερό νερό, ένα απαλό απορρυπαντικό και ένα ευαίσθητο κύκλο πλύσης ή πλύσιμο στο χέρι. Υπάρχουν απορρυπαντικά του εμπορίου, σχεδιασμένα για ευαίσθητα ρούχα και ειδικά για τα μάλλινα, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε το δικό σας, ακολουθώντας μια απλή συνταγή. 

Τρόπος παρασκευής
4 φλιτζάνια νιφάδες σαπουνιού
4 φλιτζάνια βραστό νερό
1 φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα
1 κουταλιά της σούπας αιθέριο έλαιο (λεβάντα, ευκάλυπτος)

Τοποθετήστε τις νιφάδες σαπουνιού και βραστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά με το  μπλέντερ ή χτυπήστε ελαφρά. Ή, μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ένα ηλεκτρικό μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το οινόπνευμα και το αιθέριο έλαιο και αναμείξτε πολύ καλά. 

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και το αφήνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να γίνει ζελέ. Για να το χρησιμοποιήσετε, τρίψτε μια μικρή ποσότητα στους λεκέδες ή διαλύστε, βάλτε μια κουταλιά της σούπας σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια βουτήξτε το ρούχο σε ζεστό νερό και μετά ξεπλύνετε καλά.
Ομάδα neadiatrofis.gr