Ποιος δεν αγαπάει ένα ωραίο ζεστό ντους μετά από μια κουραστική μέρα; Κάποιοι προτιμούν το πρωινό κάποιοι άλλοι το βραδινό ντους. Τι γίνεται όμως στο σώμα μας όταν κάνουμε ζεστό ντους το βράδυ πριν κοιμηθούμε;

Ο Δρ Dianne Augelli του Κέντρου Ιατρικής Ανακούφισης της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι, το ζεστό ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να επιφέρει γενική χαλάρωση, αλλά το κόλπο είναι να μην κάνετε ντους λίγο πριν κοιμηθείτε, γιατί αυτό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Υποβάλλοντας τον εαυτό σας σε ένα ζεστό ζεστό ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι θα μπορούσε τελικά να σας ξυπνήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ενεργοποιεί τον κιρκαδικό ρυθμό, μια βιολογική διαδικασία που λειτουργεί όταν είστε κουρασμένοι.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα ζεστό ντους περίπου μιάμιση ώρα πριν ξαπλώσετε. Αυτό δίνει στο σώμα σας την ευκαιρία να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να κάνετε έναν ξεκούραστο ύπνο!

Ομάδα neadiatrofis.gr