Η πτώση των μαλλιών δεν είναι πλέον μια κατάσταση που αφορά κάποιες συγκεκριμένες ηλικίες. Τα μαλλιά μπορεί να πέφτουν από την ηλικία των 15 ετών. Οι περισσότεροι από εμάς όταν βγαίνουμε από το ντους και βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας, έχουμε μια μεγάλη απώλεια τριχών και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για αυτό. 

Η πτώση των μαλλιών μπορεί να είναι και ένα σημάδι γήρανσης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό!
Πριν δούμε τις λύσεις, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορεί να προκαλεί πτώση τριχών:
Αιτίες
έλλειψη σωστής διατροφής
γήρανση
ορμονικές αλλαγές
στρες
ψαλίδα
κληρονομικότητα
παρατεταμένη ασθένεια
φάρμακα όπως τα στεροειδή
Για να περιορίσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μερικές βασικές πρακτικές στη ρουτίνα σας, μαζί με τις θεραπείες που θα υιοθετήσετε για καλύτερα αποτελέσματα.
Να είστε ευγενικοί με τα βρεγμένα μαλλιά. Αποφύγετε να τρίβετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα ή να τα χτενίζετε. Τα μαλλιά σας είναι πιο επιρρεπή σε θραύση όταν είναι υγρά.
Τρίψτε την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό διεγείρει τη ροή του αίματος του κεφαλιού σας, η οποία με τη σειρά της προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών και την καλύτερη υγεία.
Μην δένετε τα μαλλιά σας σφιχτά. 
Η θερμότητα τείνει να στεγνώνει τον άξονα της τρίχας και τον καθιστά το ξηρό και κατσαρό. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η πτώση των μαλλιών.
Μην πλένετε τα μαλλιά με ζεστό νερό για τον ίδιο ακριβώς λόγο, χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου. 
Ομάδα neadiatrofis.gr