Έχετε παρατηρήσει, ότι το κρέας με κόκκαλο συνήθως θέλει το μισό χρόνο για να ψηθεί και γίνεται  και πιο μαλακό; Ξέρετε γιατί;

Γιατί, το κόκκαλο μεταφέρει τη θερμότητα στο εσωτερικό του ψητού πιο γρήγορα.

Όταν ψήνετε κρέας, μαγειρέψτε το σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό
διάστημα για να γίνει τρυφερό και να διατηρήσετε όλα τα υγρά.

Για τρυφερό ψητό κατσαρόλας ή βραστό, χρησιμοποιήστε δύο φλιτζάνια ζεστό τσάι ως υγρό μαγειρέματος.

Ομάδα neadiatrofis.gr