Η δράση ενός φαρμάκου μέσω εικονικής πραγματικότητας

Την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) είχαν τη ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφτηκαν το εκθεσιακό περίπτερο της Takeda στο 26o Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν ήταν video, αλλά ένα διαδραστικό ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα και έτσι ο κάθε χρήστης μπορούσε να μάθει τον μηχανισμό δράσης ενός νέου φαρμάκου της εταιρίας, για το πολλαπλό μυέλωμα.

Σε ένα ειδικό θάλαμο και φορώντας μια ειδική mobile συσκευή ο κάθε γιατρός είχε τη δυνατότητα να δει μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, πώς δρα το συγκεκριμένο φάρμακο και να αλληλεπιδράσει μέσω ρεαλιστικής 360 μοιρών τρισδιάστατης απεικόνισης. Ο κάθε ιατρός, χρήστης της συσκευής μπορούσε μέσα από αυτή τη διαδραστική εμπειρία να «σκοτώσει» εικονικά τα επιβλαβή καρκινικά κύτταρα.

Μέσα από τεχνολογίες αιχμής η εταιρεία προχωρά στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας με καινοτόμους τρόπους προσαρμόζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως mobile health, τις δυνατότητες και την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, τα κοινωνικά δίκτυα, τη δημιουργία αλληλεπιδραστικών διαδικτυακών τόπων για επαγγελματίες υγείας και για το ευρύ κοινό και πολλά άλλα.
Σκοπός πάντα κατά τον Αιματολόγο ιατρό της εταιρείας κ. Β. Παπακώστα, είναι η άρτια εκπαίδευση και ενημέρωση των εξειδικευμένων ιατρών σε μία θεραπευτική κατηγορία, στην οποία οι θεραπευτικές εξελίξεις βαδίζουν με τάχιστους ρυθμούς.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr