Η «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησε τον καθηγητή αιματολογίας Στέλιο Γραφάκο

Με πολλή συγκίνηση η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ολόκληρη η οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τίμησαν τον Διευθυντή της
Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών από την ίδρυσή της έως σήμερα, Καθηγητή Στέλιο Γραφάκο, ο οποίος συνταξιοδοτείται και αποχωρεί από τη θέση που κατείχε εδώ και 25 χρόνια.

“Τα συναισθήματά μας είναι έντονα και ανάμικτα. Χαρά, λύπη, νοσταλγία, καθώς οι σκέψεις μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, σε εκείνη την ημέρα του 1993, που με ενθουσιασμό, ελπίδα αλλά και μεγάλη αγωνία, εγκαινιάσαμε την πρώτη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών για παιδιά στην Ελλάδα. Τότε η Μονάδα μας είχε μόλις 3 κρεβάτια, που μέσα σε λίγους μήνες έγιναν 6 και μετά 9, και σήμερα, 25 χρόνια μετά, βρισκόμαστε εδώ, στο πρώτο ογκολογικό νοσοκοκείο για παιδιά στην Ελλάδα, με μια υπερσύγχρονη μονάδα 18 κλινών” είπε η κα Βαρδινογιάννη.

Ο κύριος Γραφάκος παρέλαβε το Βραβείο συγκινημένος. Όπως είπε, θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr