Η κανέλλα ως φυσικό συντηρητικό

Οι αρχαίοι την χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν κομμάτια κρέατος για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μεταδώσουν στο κρέας το δυνατό άρωμα της.

Η κανέλα είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο και είναι ξακουστή για την γλυκιά της μυρωδιά. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν, είναι η ιδιότητά της σαν φυσικό συντηρητικό.Η κανέλα έχει τη δυνατότητα να σταματά την ανάπτυξη των μικροβίων και να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες στα τρόφιμα, όπως η σαλμονέλα. Ανά τους αιώνες, η κανέλα ήταν ένα αγαπητό μπαχαρικό σε πολλούς λαούς και γιαυτό η τιμή της ήταν πάντα υψηλή.

Ομάδα neadiatrofis.gr