Τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο έλαβε 70χρονη Ινδή, που έγινε μάνα για πρώτη φορά στα 70 της.

Το μωρό τής Daljinder Kaur και του 79χρονου συζύγου της Mohinder Singh Gill γεννήθηκε τον περασμένο μήνα σε μία κλινική γονιμότητας του βόρειου κρατιδίου της Χαριάνα, στην οποία, πριν από μία δεκαετία είχε αποκτήσει παιδί μία άλλη 70χρονη και το 2010 απέκτησε τρίδυμα μία 66χρονη.

Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και 46 χρόνια, είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα ότι θα αποκτήσει παιδί. Στη συγκεκριμένη κλινική, που λέγεται Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας & Εξωσωματικής, απευθύνθηκε για πρώτη φορά το 2013. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο Dr Anurag Bishnoi, διευθυντής της κλινικής και υπεύθυνος για τις εξωσωματικές, δήλωσε αρχικά ότι δεν ήθελε να αναλάβει την περίπτωση, επειδή η κυρία Kaur έμοιαζε πολύ ηλικιωμένη για να αντέξει την διαδικασία της εξωσωματικής και της εγκυμοσύνης. Όταν, όμως, οι εξετάσεις της έδειξαν πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, εκτός από την απόφραξη των σαλπίγγων, που την εμπόδιζε να αποκτήσει παιδιά, άλλαξε γνώμη.

Παρότι το μωρό ζύγιζε μόλις 2 κιλά, είναι απολύτως υγιές και αναπτύσσεται ομαλά. Η ευτυχής μητέρα δήλωσε πως η ζωή της ολοκληρώθηκε με τη γέννηση αυτού του μωρού, ενώ συμφώνησε με τον άνδρα της πως δεν πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον του μικρού Armaan, αφού «ο Θεός θα τα τακτοποιήσει όλα».

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr