Η αμμωνία είναι ένα ισχυρό καθαριστικό οικιακής χρήσης. Εδώ θα δείτε μερικές νέες χρήσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ικανότητές καθαρισμού.

Θυμηθείτε: Ποτέ μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλωρίνη ή οποιουδήποτε προϊόν που περιέχει χλώριο. Ο συνδυασμός παράγει τοξικές αναθυμιάσεις που μπορεί να είναι θανατηφόρες. Να εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο και να αποφεύγετε να εισπνέετε των ατμό. Φορέστε λαστιχένια γάντια και να αποφύγετε την επαφή με την αμμωνία στο δέρμα σας ή στα μάτια σας. Πάντα να αποθηκεύετε την αμμωνία από την προσιτότητα των παιδιών.
Καθαρίστε το φούρνο σας

Ενεργοποιήστε το φούρνο να ζεσταθεί, και στη συνέχεια να  απενεργοποιήστε τον. Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ που περιέχει ½ φλιτζάνι αμμωνία στο πάνω ράφι και μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό στο κάτω ράφι. Κλείστε την πόρτα του φούρνου, και αφήστε το να καθίσει για μια νύχτα.Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το πιάτο και το τηγάνι, και αφήστε τον αέρα του φούρνου για λίγο. Στη συνέχεια σκουπίστε χρησιμοποιώντας την αμμωνία και μερικές σταγόνες υγρό πιάτων διαλυμένο σε ένα λίτρο ζεστό νερό – ακόμα και παλιά καμένα  γράσα θα φύγουν μακριά!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού με φούρνο αερίου εκτός εάν οι ενδεικτικές λυχνίες είναι έξω.

Κάντε τα κρυστάλλινα ποτήρια σας να λάμπουν
Φέρτε πίσω τη χαμένη  λάμψη από τα κρύσταλλα σας, αναμιγνύοντας αρκετές σταγόνες αμμωνίας σε 2 φλιτζάνια νερό. Εφαρμόστε με ένα μαλακό πανί ή βούρτσα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό, στη συνέχεια στεγνώστε με ένα μαλακό.

Αφαιρέστε το λίπος του σαπουνιού από το μπάνιο 

Για να απαλλαγείτε από τα λίπη του σαπουνιού που έχουν συσσωρευθεί σταδιακά στην πορσελάνη του νεροχύτη ή την μπανιέρα σας, τρίψτε με ένα διάλυμα: μισή κουταλιά της σούπας αμμωνία και μισή νερό.

Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου
Κάντε τα πλακάκια του μπάνιου να λάμψουν και πάλι – και να σκοτώσετε το ωίδιο τους. Καθαρίστε τα πλακάκια με ¼ φλιτζάνι αμμωνία σε 3,7 λίτρα νερό.

Ομάδα neadiatrofis.gr