τόμος εφαρμογή στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Παγκόσμια καινοτομία με ελληνική σφραγίδα αποτελεί μία νέα εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, iOS, Android και Windows Phone και δίνει τη δυνατότητα στους μέλλοντες γονείς να παρακολουθούν βήμα – βήμα την εξέλιξη της μαγικής διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιλέγουν την εξωσωματική γονιμοποίηση πολύ συχνά έχουν ανασφάλεια και βασανίζονται από διάφορα άγχη. Όμως η εν λόγω εφαρμογή, η «EMBRYOGENESIS», όπως ονομάστηκε, τους δίνει τη δυνατότητα με ασφάλεια και διαφάνεια να “μπουν” στο εργαστήριο, αν το επιθυμούν φυσικά, και να λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες.
Η πρωτοποριακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον μαιευτήρα – γυναικολόγο και διευθυντή της Ιατρικής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ» κ. Μηνά Μαστρομηνά και την εταιρία GLOBO, που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας.

«Η πρωτοποριακή αυτή mobile εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να μένουμε διαρκώς στο πλευρό των ζευγαριών και να τους προσφέρουμε με κάθε διαφάνεια όλες τις πληροφορίες της θεραπείας τους, ανακουφίζοντας, έτσι, όποιες τους ανησυχίες. Μέσω της αξιοποίησης των κινητών συσκευών επικοινωνίας έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άμεση επίβλεψη του ασθενή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής» ανέφερε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο Δρ Μαστρομηνάς, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «τα δεκάδες sms και mails που δεχόμουν από τα ζευγάρια που αγωνιούσαν για την πορεία της θεραπείας τους, με ενέπνευσαν ώστε να αναζητήσω τον τρόπο να τους βοηθήσω, να τους απαντώ άμεσα και ουσιαστικά, και να τους μηδενίσω την ανασφάλεια ή την αγωνία για την πορεία της».

Η εφαρμογή απευθύνεται σε υπογόνιμα ζευγάρια, που θα υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν ιατρικό ραντεβού, προσφέροντας τη δυνατότητα να έχουν τις πληροφορίες που αφορούν στον δικό τους κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης διαθέσιμες απευθείας από τη φορητή τους συσκευή (smartphone ή tablet).

Σε ό,τι αφορά στα ζευγάρια που μπαίνουν στη δύσκολη και απαιτητική διαδρομή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι ειδικοί υπογράμμισαν ότι για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέσα από την κινητή τους συσκευή, έχοντας πρόσβαση σε φωτογραφίες του εμβρύου σε όλες τις φάσεις της γονιμοποίησης, ενώ θα μπορούν να αποθηκεύουν και φωτογραφίες από τους υπερήχους που πραγματοποιούνται στα τελευταία στάδια της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επίσης, θα μπορούν να βλέπουν το ιστορικό εξετάσεων ή προσπαθειών εξωσωματικής του παρελθόντος.

Από την πλευρά του, ο Δρ Βασίλης Πάλλιος, VP Mobility Business Solutions της GLOBO δήλωσε: «Η GLOBO συνεισέφερε στην ιδέα της mobile εφαρμογής, στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξή της και παρέχει διαρκή υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής. Οι πιστοποιήσεις της GLOBO σε επίπεδο ασφαλείας, προσέδωσαν, παράλληλα, στην ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ τη διασφάλιση ότι τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών θα είναι πάντα ασφαλή, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κι ευαίσθητο για τον κλάδο της υγείας» κατέληξε.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr