Κανόνες συντήρησης μανιταριών

Τα μανιτάρια αποτελούν τρόφιμα με πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας.

Για το λόγο αυτό δεν κρατάνε πολλές μέρες και αλλοιώνονται εύκολα. Για να διατηρήσετε τα μανιτάρια αναλλοίωτα, βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι.

Καταναλώστε τα σε 2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους.
Στο ψυγείο διατηρούνται 1-2 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. Μη τα πλένεται πριν την αποθήκευση στη κατάψυξη.
Ξήρανση στους 40-50 βαθμούς, στο φούρνο ή σε ειδική συσκευή, Μέθοδος που αντικαθιστά την παραδοσιακή ξήρανση και ενδεχομένως εξασφαλίζει διατήρηση για χρόνια, μειώνει τους όγκους και προσφέρει ευελιξία.

Ομάδα neadiatrofis.gr