Όταν το ασήμι χάσει το χρώμα του και τη γυαλάδα του, τότε ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ζωντανέψετε, είναι το αλουμινόχαρτο. Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά.

Σε ένα λίτρο νερό, βάλτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, μέχρι να πάρουν βράση.

Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα τα ασημικά σας για 10″ και μετά βγάλτε τα χρησιμοποιώντας λαβίδες.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το καυτό διάλυμα της σόδας και του νερού διαχωρίζει το θείο από το ασήμι και το μετατρέπει σε αλουμίνιο.
Αυτή η οικιακή πρακτική του καθαρισμού των ασημικών έχει το πλεονέκτημα ότι το θείο χημικά ελκύεται περισσότερο από το αλουμίνιο απ’ ότι το ασήμι.

Tip: Το αλουμινόχαρτο μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τρόφιμα που έχουνε μείνει στο τηγάνι. Προσοχή όμως όχι τα αντικολλητικά τηγάνια.
Ομάδα neadiatrofis.gr