Ο καθαρισμός του μπάνιου είναι μια σοβαρή υπόθεση και θέλει το χρόνο του για να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατό πιο ασφαλές για τους χρήστες της. Τα χημικά και άλλα προϊόντα του εμπορίου θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά θα έχουν αφήσει πίσω πολλές επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Η λύση για τον ασφαλή καθαρισμό του μπάνιου, ειδικά αν έχετε παιδιά, είναι τα φυσικά προϊόντα.

Για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας, αδειάστε ένα μπουκάλι Cola, αφήστε το επί μία ώρα και μετά τραβήξτε το νερό.

Καθαριστικό για τη λεκάνη 

Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, λίγο ξύδι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τειόδενδρου. 
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά, ρίξτε τα στη λεκάνη και τρίψτε με μια βούρτσα. Πατήστε το καζανάκι και…τελειώσατε.

Καθαριστικό για το πουρί με άρωμα λεμόνι 

Για να φτιάξετε σκόνη καθαρισμού θα χρειαστείτε 200 ml μαγειρική σόδα, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας και λίγα λιωμένα αποξηραμένα φύλλα μελισσόχορτου. 
Εκτέλεση: Αναμείξτε τα υλικά σε ένα δοχείο με τρύπες στο πάνω μέρος του. Ανακινήστε και μετά ρίξτε την σκόνη στην επιφάνεια , τρίψτε με ένα υγρό πανί και μετά ξεβγάλτε.

Διώξτε τη μούχλα και τους μύκητες από το μπάνιο 

Το παράθυρο, η κουρτίνα και τα πλακάκια λόγω του ατμού από το ντους είναι πηγή μικροβίων και μυκήτων. Καλό είναι η κουρτίνα να είναι υφασμάτινη και το μπάνιο να αερίζεται αρκετές φορές την ημέρα. Για να φτιάξετε απολυμαντικό θα χρειαστείτε 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού και 400 γραμμάρια ζεστό νερό.
 Εκτέλεση: Βάλτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι με το οποίο μπορείτε να ψεκάσετε. Καθαρίστε με αυτό τον τρόπο τις επιφάνειες και μετά από 2 λεπτά ξεβγάλτε με ένα πανί που έχετε βρέξει με νερό.
Ομάδα neadiatrofis.gr