Λερωμένο σίδερο από καμένο ρούχο…τι κάνω;

Αν, έχετε πέσει θύμα της υψηλής θερμοκρασίας στο σίδερο ή απλά ξεχαστήκατε και κάηκε το ρούχο αφήνοντας το αποτύπωμα του στο σίδερο, ακολουθήστε τα παρακάτω!
1. Με το σίδερο σε λειτουργία, περνάτε ένα κομμάτι κερί στην επιφάνεια του και στο σημείο που είναι το καμένο ύφασμα μέχρι να λιώσει όλο και να καλύψει το καμένο σημείο. Όπως είναι λιωμένο παίρνετε μια σκληρή, χοντρή πετσέτα και σκουπίζετε το λιωμένο κερί.

Προσέξτε το κερί να μην μπει μέσα στις τρύπες γιατί μετά θα μείνει μέσα και κάθε φόρα που σιδερώνετε θα βγαίνει στα ρούχα σας…

2. Μπορείτε επίσης να βάλετε στο σίδερο (το οποίο δεν είναι σε λειτουργία) ένα σφουγγάρι το οποίο έχετε βρέξει με παγάκια, ώστε να είναι παγωμένο. Η διαφορά θερμοκρασίας θα βοηθήσει να ξεφλουδίσετε αμέσως το καμένο ύφασμα από το σίδερο. Ότι απομείνει μπορείτε να το καθαρίσετε με το σφουγγάρι από την απαλή πλευρά του. Αν δεν καθαρίσει έτσι, βρέξτε την επιφάνεια και πασπαλίστε με μαγειρική σόδα. Αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά και αφαιρέστε το με το σφουγγάρι.

Ομάδα neadiatrofis.gr