Μάθετε για τον καρκίνο κατεβάζοντας εφαρμογή στο iPad

Μια πρωτοποριακή διαδραστική εφαρμογή, που μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάσει στο iPad, δίνει έγκυρες πληροφορίες για τις διάφορες μορφές καρκίνου.
Της ασθένειας, που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Έχει τίτλο «Cancel Cancer: Κερδίζω τη μάχη με τη ζωή» και εγκαινιάστηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου. Η επιλογή της ημέρας δεν είναι διόλου τυχαία. Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου.

Είναι μέρα αισιοδοξίας για όσους παλεύουν με την ασθένεια, αλλά και για τους οικείους τους, καθώς 28 εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη κατάφεραν να βγουν νικητές από αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη. Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο I LIVE FOR ME. Το περιεχόμενό της περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες: 1) την ενότητα «Προλαμβάνοντας τον καρκίνο», όπου δίνονται ουσιαστικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου, τη σωστή διατροφή, την ηλιοπροστασία, 2) την ενότητα «Ζώντας με τον καρκίνο», με συμβουλές που απευθύνονται στους ανθρώπους που νοσούν και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν καθημερινά, πρακτικά ζητήματα γύρω από τις συνέπειες των θεραπειών και 3) την ενότητα «Κερδίζοντας τον καρκίνο», που συνιστά έναν ύμνο ζωής για τα 28,000,000 των επιζώντων από καρκίνο παγκοσμίως και ένα θετικό, γεμάτο αισιοδοξία μήνυμα για τους ανθρώπους που δίνουν και κερδίζουν τη μάχη με τη νόσο.

Η μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστική εφαρμογή περιλαμβάνει, εκτός από τα κείμενα της επιστημονικής και ιατρικής ομάδας εθελοντών του Σωματείου γύρω από τον καρκίνο, την πρόληψη, τη διατροφή, videos, ακουστικό υλικό με μαρτυρίες ασθενών ειδικά ηχογραφημένες με τις φωνές της Ναταλίας Δραγούμη και του Χρήστου Φερεντίνου, καθώς και ένα πλούσιο υλικό που, ενώ ενημερώνει ουσιαστικά για όλες τις πλευρές που αφορούν τη νόσο, αποπνέει αισιοδοξία, θετική διάθεση και απόλυτο σεβασμό στη ζωή.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο I LIVE FOR ME ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξή τους, τους: Ναταλία Δραγούμη, Στέφανο Κορκολή, Άλκη Κούρκουλο, Κατερίνα Λέχου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Demy Παπαδέα, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Σαράφογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάριο Φραγκούλη και Χρήστο Φερεντίνο, τις εταιρίες Alassia New Ships Management Inc, Chip & Chip, ELPEN, Folli Follie, Safety Management Overseas και Symmetria, καθώς και όλους τους εθελοντές συνεργάτες που εργάζονται συστηματικά από το 2010 υποστηρίζοντας τους σκοπούς του.

Το ILIVEFORME επιδιώκει να φέρει κοντά στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και χρόνια νοσήματα μια ομάδα γιατρών, ψυχολόγων και επαγγελματιών από τον χώρο της ομορφιάς, για να βοηθήσουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, με απλές, πρακτικές, καθημερινές συμβουλές, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις, να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητά τους και να ξαναβρούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, το ILIVEFORME έχει ως στόχο, μέσω δράσεων ενημέρωσης, να πετύχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης για τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr