Μάθετε να καθαρίζετε σωστά τα αυτιά σας!

Το κερί που εμφανίζεται στα αυτιά μας είναι ένα μείγμα από βρωμιά, νεκρά κύτταρα του δέρματος και βλέννα. Το κερί είναι μια “παγίδα βρωμιάς” και κρατά τις βρωμιές από την είσοδο τους στο εσωτερικό του αυτιού. Όταν το κερί γίνεται σκληρό, μπορεί να προκαλέσει πόνο στα αυτιά.
Όταν το κερί γίνεται επώδυνο, μπορεί να χρειαστεί να το αφαιρέσετε. Διαφορετικά, ένας απλός καθαρισμός του εξωτερικού αυτιού είναι επαρκής και συνιστάται για γενική υγιεινή.

Πως να καθαρίσετε το εσωτερικό του αυτιού

Η μέθοδος αυτή έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αφαιρέσετε το κερί που έχει συσσωρευτεί στο εσωτερικό του αυτιού. Θα πρέπει να γίνετε όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Ο συχνός καθαρισμός μπορεί να στεγνώσει το εσωτερικό και να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα με τα αυτιά σας.

Θα χρειαστείτε:

Μια Σύριγγα Αυτιού

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (3%)

Μαλακό ύφασμα ή αποστειρωμένες γάζες

Βήματα για να καθαρίσετε τα αυτιά σας:
Γείρετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά, έτσι ώστε το αυτί να είναι στραμμένο προς τα επάνω.
Χρησιμοποιήστε τη σύριγγα αυτιού για να τοποθετήσετε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου μέσα στο αυτί.

Θα αρχίσετε να ακούτε και να αισθάνεστε τη διοχέτευσή του και κάτι σαν να σκάει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του υπεροξειδίου του υδρογόνου όταν έρχεται σε επαφή με το κερί. Είναι φυσιολογικό και σημαίνει ότι η διαδικασία καθαρισμού λειτουργεί.

Αφήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου να μείνει στο αυτί για αρκετά λεπτά ή μέχρι να σταματήσει ο αναβρασμός.

Για να αφαιρέσετε, απλώς γυρίστε το κεφάλι σας πάνω στο αυτί πάνω σε ένα μαλακό πανί ή ύφασμα.

Αφήνουμε το υπεροξείδιο του υδρογόνου και χαλαρώνουμε αφήνοντας το αυτί να αποστραγγίση το κερί.

Καθαρισμός στο εξωτερικό αυτί

Το εξωτερικό αυτί είναι το μέρος του αυτιού που μπορείτε να δείτε. Περιλαμβάνει το λοβό του αυτιού, καθώς και τα άκρα του ανοίγματος προς τον ακουστικό πόρο. Είναι ασφαλές να το καθαρίζετε και θα πρέπει να είναι μέρος της τακτικής ρουτίνας υγιεινής σας.


Θα χρειαστείτε:

Μαλακό πανί

Νερό

Μπατονέτες

Βήματα για να καθαρίσετε το εξωτερικό αυτί:

Ξεκινήστε βρέχοντας ένα μαλακό πανί με ζεστό νερό.

Πιέστε το πανί έξω έτσι ώστε να είναι μόνο υγρό.

Σκουπίστε το εξωτερικό αυτί.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε πίσω από τα αυτιά σας, μπορεί να μην υπάρχει συσσώρευση κεριού σε αυτό το σημείο, όμως μπορεί να δημιουργηθεί νεκρό δέρμα.


Οι μπατονέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσουν τις πτυχώσεις του εξωτερικού αυτιού. Δεν συνιστάται να τοποθετήσετε μια μπατονέτα στο κανάλι του αυτιού. Αυτό μπορεί να ωθήσει το κερί περαιτέρω στο αυτί και να προκαλέσει βλάβες.

Ομάδα neadiatrofis.gr