Η εφηβεία είναι περίοδος πειραματισμού και επαναστατικότητας για πολλά παιδιά.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι η περίοδος που τα παιδιά δοκιμάζουν τσιγάρο, αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Πολλοί γονείς δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους, προκειμένου να τα προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που ελλοχεύει η αλόγιστη χρήση ουσιών και δη του αλκοόλ στην προκειμένη περίπτωση. Μία νέα ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.), με την υποστήριξη της κορυφαίας εταιρίας premium αλκοολούχων ποτών Diageo, δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα. είναι στη διάθεση των γονέων, που θέλουν να μιλήσουν για τις συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ στα παιδιά τους, μέσα από απλές συμβουλές και κατευθύνσεις από έγκυρα επιστημονικά χείλη. Η ιστοσελίδα www.socped.gr καλύπτει συνολικά τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες σχετικές θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί».

(http://www.socped.gr/alkool_kai_aniliko). Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης – γονέας ενημερώνεται για:

* Τους λόγους που οδηγούν τον ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ
* Τον ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον ως πρότυπο υιοθέτησης συμπεριφορών
* Τους κινδύνους και τις απειλές για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία
* Τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στον τρόπο που πρέπει να επικοινωνεί ο γονέας με το παιδί, καθώς και στις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του. Παράλληλα, ο διαδικτυακός τόπος φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ υγειονομικών φορέων, εκπαιδευτικών και κοινού, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία. Η Diageo Hellas, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την Υπεύθυνη Κατανάλωση, προχωρά στη συνεργασία αυτή με την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, με σκοπό να συνδράμει στην έγκαιρη ενημέρωση και πρόληψη, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, διαμορφώνοντας υπεύθυνους καταναλωτές και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr