Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε μαθητές

370 μαθητές, 25 Δημοτικά σχολεία στις πλέον ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, 3 μεγάλοι φορείς που ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα υπέροχο «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία».

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με χορηγό την ELPEN, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε διοργάνωση από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου.

Το ταξίδι, που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, έχει προορισμό 7 νησιά του Αιγαίου: Νάξος, Ικαρία, Θάσος, Κουφονήσια, Ψαρά, Τήλος, Σαμοθράκη, 10 χωριά του Νομού Έβρου: Κυπρίνος, Ρίζια, Καστανιές, Νέα Βύσσα, Ορεστιάδα, Λεπτή, Φέρες, Δαδιά, Ασπρονέρι αλλά και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: Καλπάκι, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Ροδοτόπι, Λογγάδες, Μπάφρα-Νεοκαισάρεια, Ζωοδόχος, Κρυφοβός.

Οι μαθητές της Ε & ΣΤ’ Δημοτικού, κατά τη διάρκεια της δίωρης εκπαίδευσης, έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα. Το Πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία, καθώς και πιστοποιήσεις για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης από έγκυρους διεθνείς Οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολείο λαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών και με επεξηγηματικές φωτογραφίες, ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο του σχολείου.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr