Μαύρισαν οι κομμένες πατάτες;…και τώρα τι κάνουμε;

Αν και οι αποχρωματισμένες πατάτες δεν είναι επιβλαβείς για να φαγωθούν, είναι όμως αισθητικά δυσάρεστο ένα πιάτο με μαύρες πατάτες.
Προκειμένου να διατηρηθούν οι κομμένες πατάτες φρέσκες και ζωηρές από χρώμα βυθίστετες σε κρύο νερό. Απλά, τις αποθηκεύετε στο νερό σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέστε μερικά παγάκια για να εξασφαλίσετε ότι οι πατάτες θα μείνουν κρύες για να αποφευχθεί η οξείδωση.

Ομάδα neadiatrofis.gr