Μετατρέψτε τη σκιά ματιών σε…βερνίκι νυχιών!

Για τις σκιές που μένουν υπομονετικά στο νεσεσέρ σας και περιμένουν πότε θα τις χρησιμοποιήσετε, ήρθε η ώρα να λάμψουν!
Αυτό το βερνίκι είναι διαφορετικό από όλα τα συνηθισμένα και αυτό γιατί: πρώτον, το φτιάχνεται μόνη σας και δεύτερον χρειάζεστε μόνο ένα διαφανές βερνίκι νυχιών και μια σκιά ματιών!

Πάμε να δούμε τη διαδικασία (πολύ απλή) και το βίντεο που θα μας διαφωτίσει.

1ος τρόπος

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα διαφανές βερνίκι νυχιών (βάση) και μία σκιά ματιών της επιλογής σας.

Σε περίπτωση που η σκιά δεν είναι σε μορφή πούδρας (pigment), αλλά στερεή, σπάστε τη με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο χωνάκι από χαρτί και ρίξτε μικρή ποσότητα από τη σκιά μέσα στο μπουκαλάκι με το διαφανές βερνίκι. Ανακινήστε καλά “ρολάροντας” το μπουκαλάκι ανάμεσα στα χέρια σας, ώστε να ανακατευτεί η σκιά με το βερνίκι και το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο. Το νέο σας βερνίκι είναι έτοιμο!

Tip: Ανάλογα με την ποσότητα σκιάς που θα βάλετε, το βερνίκι σας θα έχει διαφορετική απόχρωση. Μάλιστα, μπορείτε ακόμα και να συνδυάσετε δύο διαφορετικές σκιές, προκειμένου να δημιουργήσετε το επιθυμητό χρώμα.

2ος τρόπος

Βάλτε σκιά ματιών απευθείας επάνω στα νύχια σας:

Βάψτε τα νύχια σας με το συνηθισμένο τρόπο – δηλαδή περνώντας τα πρώτα με μια διάφανη βάση και κατόπιν με το βερνίκι της επιλογής σας. Στη συνέχεια, αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν μέχρι το στάδιο που όταν τα ακουμπάτε με το δάχτυλό σας θα νιώθετε το χρώμα να κολλάει ακόμα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να ακουμπήσετε το δάχτυλό σας στη σκιά της επιλογής σας και να πιέσετε πάνω στα κάθε νύχι ξεχωριστά (μπορείτε να περάσετε είτε όλο το νύχι με τη σκιά ή μόνο την άκρη του για ένα διαφορετικό εφέ).

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τη σκιά στα νύχια σας με μια μπατονέτα και, στη συνέχεια, να πιέσετε ελαφρά με το δάχτυλό σας για να κολλήσει. Τέλος, περάστε τα νύχια σας με διάφανο βερνίκι και είστε πανέτοιμες!

Ομάδα neadiatrofis.gr