Μια Ελληνίδα «πολεμά» τον καρκίνο

Ελληνίδα γιατρός , που διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, στη Mayo Clinic, έχει αναπτύξει με τους συνεργάτες της μία πρωτοποριακή μέθοδο, που καταπολεμά
τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς.

Στο έργο της κας Ευανθίας Γαλάνη, καθηγήτριας ογκολογίας, διευθύντριας του τμήματος μοριακής ιατρικής της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Mιννεσότας στις ΗΠΑ και της επιστημονικής της ομάδας αναφέρθηκε πρόσφατα το Foxnews, ένα από τα μεγαλύτερη αμερικάνικα ΜΜΕ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Αμερικανικό δίκτυο, η κυρία Γαλάνη χρησιμοποιεί τροποποιημένους τύπους του ιού της ιλαράς, με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων ειδών καρκίνου. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά όσο και εντυπωσιακά, καθώς ο ιός επιλεκτικά εισέρχεται στα καρκινικά κύτταρα και τα οδηγεί σε αυτοκαταστροφή, χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού.

Αρχικά η έρευνα κινήθηκε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του καρκίνου των ωοθηκών. Στη συνέχεια, όμως, επεκτάθηκε στη μοριακή θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου, όπως σε όγκους εγκεφάλου, μεσοθηλίωμα, καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, καρκίνο του μαστού, καρκίνο του προστάτη και σάρκωμα.

Η πρωτοποριακή μέθοδος που έχει αναπτύξει η ομάδα της κας Ευανθίας Γαλάνη καθιστά τη Mayo Clinic ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο, με εξειδίκευση στη μοριακή θεραπεία του καρκίνου.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr