Μία στις δύο γυναίκες βλέπει ερωτικές ταινίες

Δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Marie Claire, έδειξε ότι μία μέρα τη βδομάδα το γυναικείο πρόγραμμα έχει ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Μία στις τρεις νεαρές γυναίκες (ποσοστό 31%) βλέπει πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με τον σύντροφό της, αλλά και μόνη, από το κινητό της τηλέφωνο (ποσοστό 62%). Για τις 4 στις 10 η ταινία είναι απολαυστική, αν δεν είναι σκέτο σεξ, αλλά έχει και αίσθημα μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 3.000 εθελόντριες, το 70% από τις οποίες ήταν ηλικίας από 18 έως 34 ετών. Το 30% των γυναικών που συμμετείχε είπε ότι βλέπει ταινίες “για ενήλικες” μία με δύο φορές τον μήνα. Το 75% τις αναζητά σε “ροζ” ιστοσελίδες που δεν έχουν χρέωση.

Η συνήθειά τους αυτή τις βοηθά στην ερωτική τους ζωή, λένε, καθώς τις φέρνει σε άμεση επαφή με το σώμα τους, δίνοντας έδαφος στις φαντασιώσεις τους και χώρο στην έκφραση της σεξουαλικότητάς τους. Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν επτά στις δέκα εθελόντριες (ποσοστό 66%), που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δεν βλέπουν ποτέ με τον/την σύντροφό τους τις ταινίες, κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς σεξουαλικής υγείας, δείχνει ότι η σχέση τους με το πορνό αφορά στις ίδιες και στη σεξουαλικότητά τους και όχι στην ερωτική τους ζωή με το ταίρι τους.

Από τις υπόλοιπες γυναίκες, μόλις το 3% είπε ότι απολαμβάνει αυτές τις ταινίες όταν τις βλέπει με το έτερον ήμισυ – το υπόλοιπο 31% είπε ότι άλλοτε βλέπουν μαζί και άλλοτε χώρια.

Πάντως οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι, όσο κι αν τις εξιτάρει το περιεχόμενο αυτών των ακατάλληλων ταινιών, δεν σταματούν να σκέφτονται ότι τις περισσότερες φορές οι γυναίκες – ηθοποιοί αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα κι ότι αυτό οπωσδήποτε επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της σύγχρονης γυναίκας. Σχετικά με την επίδραση του πορνό, το 51% είπε ότι επηρεάζει θετικά την ερωτική του ζωή και τη σχέση του, διότι το βοηθά να μαθαίνει πολλά για τα διάφορα είδη σεξ και τη σεξουαλικότητα και να παίρνει ιδέες για να ανανεώσει την ερωτική του ζωή. Βέβαια το 35% είπε πως έχει πρόβλημα με το πώς οι άντρες φαίνεται να συγχέουν το πορνό με το σεξ στην αληθινή ζωή.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr