Νέα μελέτη δείχνει ποιο μέγεθος πέους «ενδείκνυται» για μόνιμη σχέση

Φως στις προτιμήσεις των γυναικών για το ανδρικό μόριο ρίχνει νέα μελέτη από το UCLA και το Πανεπιστήμιο του New Mexico. Όπως φαίνεται, το ιδανικό μέγεθος
του πέους για τις γυναίκες ποικίλλει, ανάλογα με το αν η σχέση είναι περιστασιακή ή μόνιμη.

Το μέγεθος του πέους απασχολεί επτά στους δέκα άνδρες (ποσοστό 68,3%) και ένας στους δύο πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει χωρίς να υποβληθεί σε κάποια επέμβαση. Το ιδανικό μέγεθος για τις γυναίκες είναι λίγο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αλλά μόνο για την περιστασιακή σχέση. Για τη μόνιμη σχέση είναι αποδεκτό ακόμη και μικρότερο.

Οι ερευνητές έδειξαν σε 75 εθελόντριες για πρώτη φορά τρισδιάστατες απεικονίσεις 33 ανδρικών μορίων διαφορετικού μεγέθους. Οι απεικονίσεις αυτές βασίστηκαν στο μέσο μέγεθος του πέους σε στύση, το οποίο έχει μήκος 16 εκατοστά και διάμετρο 12,5 εκατοστά. Η χρήση των τρισδιάστατων απεικονίσεων έγινε, επειδή οι ειδικοί ήθελαν να βοηθήσουν τις γυναίκες να θυμηθούν με ακρίβεια το μέγεθος του πέους, που θεωρούσαν πιο ικανοποιητικό.

Στη συνέχεια οι γυναίκες που συμμετείχαν συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τις ερωτικές εμπειρίες και τις σχέσεις τους. Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, το μέγεθος του πέους ήταν μεγαλύτερο όταν συνευρίσκονταν ερωτικά με έναν άντρα για μία και μοναδική φορά, αφού χαρακτήρισαν ως ιδανικό για τέτοιου είδους σχέσεις το πέος με μήκος σε στύση 16,3 εκατοστά κατά μέσον όρο και περίμετρο 12,7 εκατοστά. Για μακροχρόνια σχέση, όμως, το μέγεθος ήταν λιγότερο σημαντικό και μικρότερο (μέσο μήκος 16 εκατοστά και μέση περίμετρος 12,2).

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα οι ερευνητές εκτιμούν ότι στην περιστασιακή σχέση οι γυναίκες υποσυνείδητα προτιμούν άντρες με μεγαλύτερο πέος για να αντισταθμίσουν την έλλειψη συναισθηματικού δεσίματος. Για μακροχρόνια σχέση, όμως, ίσως προτιμούν άντρα με μικρότερο πέος για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο του πόνου κατά την ερωτική επαφή, η οποία ευλόγως θα είναι συχνή με τον ίδιο άντρα.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr