Νέα σελίδα στις αισθητικές επεμβάσεις στήθους ανοίγει η τρισδιάστατη τεχνική «Triplane – No Pain».
Εμπνευστής της είναι ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας, που είναι Διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Πρόκειται για μια ολιστική, ανώδυνη τεχνική, για την αύξηση του μεγέθους των μαστών, που προσφέρει στην ενδιαφερόμενη ένα φυσικό αποτέλεσμα μεγεθυντικής πλαστικής και φυσική κινητικότητα. Είναι σύνθετη και αποτελείται από δύο μέρη: Τη λιποαναρρόφηση από περιοχές όπως οι γλουτοί, η μέση και τα γόνατα, που συνοδεύεται από την άμεση λιπομεταφορά στο στήθος. Ακολουθεί η τοποθέτηση εμφυτευμάτων συνεκτικής σιλικόνης με την τεχνική του διπλού επιπέδου (dual plane). Με αυτόν τον τρόπο, εξηγεί ο κ.Λύρας, οι γυναίκες αποκτούν εύκολα το σχήμα μαστών που επιθυμούν, καθώς και ένα πιο καλοσχηματισμένο σώμα με μία μόνο επέμβαση.

«Η επέμβαση «Triple plane – No Pain» είναι ανώδυνη αφού ο μείζων θωρακικός μυς δεν διατείνεται κι έτσι αποφεύγεται ο συνεχής και διαρκής μετεγχειρητικός, επώδυνος μυϊκός σπασμός της πλήρως υπομυικής (totally submuscular) τεχνικής. Διαρκεί μόνο δύο ώρες και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική (Day Clinic), καθώς λίγες, μόνο, ώρες αρκούν για την άμεση μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η μετεγχειρητική περίοδος είναι, επίσης, ανώδυνη και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό. Το σχήμα του μαστού ακολουθεί τις φυσιολογικές, βιολογικές διαδικασίες με την πάροδο των ετών, ακολουθώντας αρμονικά την ωρίμανση του σώματος» εξήγησε ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός.

Η τεχνική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία. Μακροπρόθεσμα είναι ιδιαίτερα ασφαλής, καθώς δεν εμποδίζει τις εξετάσεις του μαστού, τον θηλασμό και την αισθητικότητα. Η τεχνική απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18 ετών και έχει τόσο αισθητικές όσο και επανορθωτικές ενδείξεις.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr