Η καθαριότητα ενός ενυδρείου δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής, θεωρείται απαραίτητη για να διατηρείται η εσωτερική ισορροπία και για να λειτουργεί τέλεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη φύση.

Γιατί ο χώρος που φιλοξενεί τα ψάρια μας είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός βιότοπος, που αν τον εγκαταλείψουμε οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Εσείς ξέρετε πώς να καθαρίζετε το ενυδρείο σας; Αν δεν είστε απολύτως σίγουρο με τον οδηγό που ακολουθεί μάθετε πώς να το κάνετε σωστά και χωρίς πολύ κόπο.

Ξεκινάμε την καθαριότητα του ενυδρείου με την αφαίρεση της άλγης που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό μέρος του γυαλιού, κάνοντας το να δείχνει θαμπό και άσχημο στην όψη. Χρησιμοποιήστε μία ξύστρα, τους ειδικούς διπλούς μαγνήτες ή τα κατάλληλα γι’αυτό το σκοπό σφουγγαράκια για να απομακρύνετε την αντιαισθητική πρασινάδα.
Αν έχετε διακοσμητικά στο εσωτερικό του ενυδρείου σίγουρα η επιφάνεια τους θα έχει γεμίσει κι αυτή από άλγη. Τα αφαιρείτε από τη γυάλα και τα καθαρίσετε με μια καθαρή από απορρυπαντικά βούρτσα, βάζοντάς τα, ενώ τα τρίβετε, κάτω από τη βρύση.

Φυτά: Ψαλιδίσετε τα εάν προεξέχουν ή έχουν αναπτυχθεί σε μέρη που δεν πρέπει, όπως είναι για παράδειγμα τα στόμια και οι οπές των σωλήνων του φίλτρου για την είσοδο και την έξοδο του νερού. Όσο για τα φύλλα που αιωρούνται στο νερό, αυτά τα μαζεύουμε με μία απόχη.

Ομάδα neadiatrofis.gr