Δείτε πως το ψωμί μπορεί να αφαιρέσει τις οσμές του μαγειρέματος και να σας προστατεύει από τις μικρές φωτιές που προκαλούνται όταν ψήνετε κρέας σε σχάρα.

Αυτό το ξέρατε;
Οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που πρόσθεσαν τη μαγιά στο ψωμί μετατρέποντάς το από ένα απλό ψωμί σε κάτι πιο ελαφρύ.

Απορροφά τις οσμές από τα λαχανικά
Αγαπάτε το λάχανο και το μπρόκολο, αλλά μισείτε τη μυρωδιά, ενώ το μαγειρεύεται; Βάλτε ένα κομμάτι λευκού ψωμιού πάνω από την κατσαρόλα. Θα απορροφήσει τις περισσότερες από τις δυσάρεστες οσμές.

Καθαρίστε τον τοίχο και την ταπετσαρία
Μπορείτε να αφαιρέσετε τα πιο βρώμικα δακτυλικά αποτυπώματα από τους βαμμένους τοίχους τρίβοντας την περιοχή με μια φέτα λευκό ψωμί. Το ψωμί μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά και με τις ταπετσαρίες που δεν πλένονται. Απλά κόψτε την κόρα πρώτα για να μην ξύσετε το χαρτί.


Μαζέψτε τα κομμάτια από σπασμένο γυαλίΤο να μαζέψετε τα μεγάλα κομμάτια από το γυαλί είναι κάτι εύκολο, όμως τις γίνετε με αυτά τα μικροσκοπικά κομματάκια που δεν μαζεύονται με τίποτα; Ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε κάποια είναι να πατήσετε μια φέτα ψωμί πάνω από την περιοχή. 

Αποφύγετε τη φωτιά από το λίπος του κρέατος όταν ψήνετε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προλάβετε τη φωτιά από το λίπος όταν ψήνετε σε σχάρα , κρέας είναι να τοποθετήσετε μια-δυο φέτες άσπρο ψωμί στο δοχείο συλλογής για να απορροφήσει το λίπος. Εκτός αυτού θα μειώσει και την ποσότητα του καπνού που παράγεται.
Ομάδα neadiatrofis.gr