Το κρεμμύδι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, το διαβήτη , ακόμη και το κοινό κρυολόγημα. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτά που μπορεί να κάνει. Οι ιδιότητες που το καθιστούν ως ένα superfood, είναι αυτές που το κάνουν σπουδαίο και για άλλα πράγματα, από την επούλωση του δέρματος μέχρι και τον καθαρισμό μετάλλων.

Υγεία & Σώμα
1. Απωθούν τα έντομα

Τρίψτε ένα κρεμμύδι στο δέρμα σας, για να απωθήσετε τα έντομα.

2. Απαλύνει τα τσιμπήματα των εντόμων

Το τρίψιμο του κρεμμυδιού στα σημεία που σας έχει τσιμπήσει έντομο, θα βοηθήσει να απαλύνει τον πόνο.

3. Απαλύνει τον πονόλαιμο

Το τσάι από κρεμμύδι, είναι ένα καλό γιατρικό για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Βράζουμε νερό με φλούδες κρεμμυδιού (περίπου 1 φλιτζάνι νερό, για τις φλούδες από 1/2 κρεμμύδι). Και, στην υγειά σας.

4. Απαλύνει τον πόνο από καψίματα

Τρίψτε κρεμμύδια πάνω σε εγκαύματα για να ανακουφίσετε τον πόνο.

6. Αφαιρέστε σκλήθρες

Έχετε ένα θραύσμα που απλά δεν φεύγει μόνο του; Δοκιμάστε να βάλετε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο με ένα κομμάτι ωμό κρεμμύδι σε αυτό. Κρατήστε σφιχτά για περίπου μία ώρα πριν από την αφαίρεση του κρεμμυδιού.

Νοικοκυριό
1. Γυαλίστε τα μέταλλα

Κόβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το συνθλίβουμε. Στη συνέχεια το συνδυάζουμε με νερό. Με ένα πανί, τρίβουμε τη μεταλλική επιφάνεια. Τρίψτε μέχρι να καθαρίσει.

2. Απαλλαγείτε από την οσμή των βερνικιών

Το ίδιο μείγμα που περιγράφεται για τη στίλβωση μετάλλων λειτουργεί και για την καταπολέμηση των δυσάρεστων, και μερικές φορές ανθυγιεινών οσμών των χρωμάτων και βερνικιών.
3. Καθαρίστε το Grill σας
Κόβουμε ένα κρεμμύδι στη μέση, και με ένα πιρούνι, γλιστράμε το κρεμμύδι στη σχάρα για να καθαρίσει.

Τρόφιμα
1. Κάντε το καμένο ρύζι, βρώσιμο και πάλι

Ξεχάσατε το ρύζι σας, και σας κάηκε λίγο; Δεν χρειάζεται να το πετάξετε! Απλά τοποθετήστε το μισό από ένα κρεμμύδι πάνω από το ρύζι. Θα απορροφήσει την καμένη γεύση.

2. Διατηρήστε το αβοκάντο

Αποτρέψτε τα αβοκάντο από το να μαυρίσει, αποθηκεύοντας το σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο με κόκκινο κρεμμύδι. Τοποθετήστε το μισό από ένα κρεμμύδι στο δοχείο και στη συνέχεια τοποθετήστε το αβοκάντο.

Ομάδα neadiatrofis.gr