Εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια και χρήματα, ακολουθώντας μερικά πανεύκολα κολπάκια που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στην κουζίνα σας!

Ξετυλίξτε τη ζύμη πάνω σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο από το καθάρισμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν θέλετε να ψήσετε λαχανικά στο φούρνο. Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί για να μη το τρίβετε μετά στο πλύσιμο.

Αν η συνταγή που φτιάχνετε περιέχει πολύ σκόρδο, μουλιάστε τις σκελίδες σε ζεστό νερό και, έτσι, η φλούδα τους θα φεύγει πολύ πιο εύκολα

Για να διώξετε τη μυρωδιά σκόρδου από τα χέρια σας, τρίψτε τα χέρια σας σε ανοξείδωτη επιφάνεια (π.χ. στο νεροχύτη σας) για 30 δευτερόλεπτα πριν τα πλύνετε. Αυτή η κίνηση θα απομακρύνει τη μυρωδιά

Πριν κόψετε μυρωδικά, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνεια κοπής, για να μη σας «πετάγονται» από ‘δω κι από ‘κεί.

Για καλύτερα και πιο αφράτα κέικ, αφήστε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ομάδα neadiatrofis.gr