Το Σωματείο Φίλων Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas παρέδωσαν στη
Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» εξοπλισμό μηχανικής υποστήριξης για τα πρόωρα νεογνά, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της Ειδικής Μονάδας του Νοσοκομείου.

Προκειμένου να συλλεγούν τα χρήματα που απαιτούσε αυτή η αγορά, η «Ανοικτή Αγκαλιά» είχε διοργανώσει πριν από λίγους μήνες φιλανθρωπική συναυλία στο Ηρώδειο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την αγορά των ειδικών αναπνευστήρων. Η εταιρία Pfizer Hellas, θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της σε όσους την έχουν ανάγκη, υποστήριξε την όλη προσπάθεια ως χορηγός, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της (ΕΚΕ). Έδωσε για άλλη μια φορά ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» κ. Γιολάντα Βλάχου δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα, καθώς βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα άλλη μια προσπάθεια της Ανοικτής Αγκαλιάς, με σκοπό πάντα να συμβάλουμε στη βελτίωση της περίθαλψης των νοσηλευόμενων παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας μας. Την επιτυχία αυτή την οφείλουμε σε όλον τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, αλλά και στη Pfizer Hellas, που πίστεψε στο όραμά μας και υπήρξε συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι μας».

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas τόνισε: «Σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, η ενίσχυση πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά, θεωρούμε ότι είναι για εμάς καθήκον. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και με την πολύτιμη συμμετοχή των εργαζομένων μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr