Πέντε οικολογικές συμβουλές για την οδήγηση του αυτοκινήτου

Σας ενδιαφέρει η αγορά ενός υβριδικού οχήματος, ώστε να μην βλάπτετε πλέον το περιβάλλον, αλλά δεν είναι στον προϋπολογισμό σας; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τη ρύπανση που προκαλεί το όχημα σας.
Αποφεύγετε να πατάτε με νεύρο το πεντάλ . Οι ξαφνικές εκκινήσεις και η επιθετική οδήγηση, όχι μόνο δημιουργούν αέρια απόβλητα, αλλά αυτό το είδος της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση αυξάνει την ρύπανση. Αυτό συμβαίνει γιατί, ένα μόλις δευτερόλεπτο υψηλής ισχύος οδήγηση μπορεί να παράγει το ίδιο επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα με 30 λεπτά της κανονικής οδήγησης.


Ηρεμήστε. Πολλοί από εμάς όταν βλέπουμε εθνική οδό, πατάμε γκάζι και εκτοξευόμαστε, ωθώντας το ταχύμετρο σε πολλά χιλιόμετρα/ώρα. Στην οικολογική οδήγηση, η κατάλληλη ταχύτητα για την εξοικονόμηση καυσίμου έχει αποδειχθεί ότι είναι 55-65 χμ/ώρα.Έτσι μειώνουμε το ποσό της ρύπανσης.

Χρησιμοποιήστε την υψηλότερη ταχύτητα.  Όταν λειτουργεί το αυτοκίνητό μας με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα, τότε οι στροφές του κινητήρα μειώνονται – και το ίδιο κάνει και η χρήση καυσίμων, καθώς και οι επιβλαβείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,  αλλά και η φθορά του κινητήρα.

Σχεδιάστε τα ταξίδια σας. Όποτε είναι δυνατό, σχεδιάστε τα ταξίδια σας για να αποφύγετε το σταμάτα-ξεκίνα της ώρας αιχμής. Αν πέσεις σε κίνηση να θυμάσαι ότι θα πρέπει να σβήνεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου!
Ελέγξτε τα ελαστικά σας. Ελέγξτε την πίεση του αέρα σε μηνιαία βάση. Τα ξεφούσκωτα λάστιχα καίνε περισσότερα καύσιμα. 
Ομάδα neadiatrofis.gr