Ποιος είπε ότι το ασετόν είναι μόνο για τα νύχια;

Το ασετόν δεν είναι απλά ένα ξεβαφτικό νυχιών. Αυτός ο διαλύτης μπορεί να σας απαλλάξει από τους λεκέδες του μελανιού, ή να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα από γυάλινες επιφάνειες.
Πολλά εργαστήρια χρησιμοποιούν το ασετόν ως διαλύτη καθαρισμού.

Ξεκολλήστε την κόλα από τα δάχτυλά σας
Η  δυνατή κόλα μπορεί να κολλήσει πεισματικά στο δέρμα σας και να μείνει εκεί για κάποιο διάστημα. Η προσπάθειά σας να ξεκολλήσετε τα δάχτυλά σας μπορεί πραγματικά να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα. Αντ ‘αυτού, ρίξτε σε λίγο βαμβάκι ακετόνη (ασετόν) και κρατήστε το στο δέρμα μέχρι να διαλυθεί η κόλλα.


Εξαλείψτε τους λεκέδες από μελάνι 
Αν έχετε λεκέδες μελανιού στο δέρμα σας δεν θα βγει με σαπούνι και νερό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ασετόν αντ ‘αυτού. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε τις πληγείσες περιοχές με το διάλυμα. Μόλις οι λεκέδες μελανιού φύγουν, πλύνετε το δέρμα με σαπούνι και νερό.


Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα από το γυαλί
Το ξύσιμο της αυτοκόλλητης τιμής από γυάλινα αντικείμενα μπορεί να λεκιάσει το γυαλί, αφού συχνά μια κόλλα που προσελκύει τη βρωμιά και είναι κολλώδης στην αφή. Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα και καθαρίστε την υπολειπόμενη κόλλα με ασετόν.

Αφαιρέστε το λιωμένο πλαστικό
Σας έχει τύχει να κάψετε πλαστική σακούλα στο μάτι της κουζίνας ή στην τοστιέρα; Το χάος που δημιουργείτε κάνει τον καθαρισμό δύσκολο. Μπορείτε να εξαλείψετε το χάος με ασετόν. Βγάλτε πρώτα την τοστιέρα από την πρίζα ή κλείστε το μάτι της κουζίνας και περιμένετε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Μόλις αφαιρεθεί το λιωμένο πλαστικό, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.

Αφαιρέστε το χρώμα από τα παράθυρα
Χρησιμοποιήστε ασετόν την επόμενη φορά που θέλετε να καταργήσετε το χρώμα σε ένα παράθυρο. Εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο, ταμπονάρετε το ασετόν σε μικρά τμήματα. Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για λίγα λεπτά πριν το τρίψετε με ένα πανί. Μόλις τελειώσετε, πάρτε ένα υγρό πανί και περάστε πάλι τις περιοχές.

Ομάδα neadiatrofis.gr