Για να διατηρήσετε τα αυγά φρέσκα φροντίστε να διαλέγετε αυτά που δεν έχουν ρωγμές και σπασίματα.1. Mην τα πλένετε και αποθηκεύστε τα με τη συσκευασία τους (αν έχουν) στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου. 

2. Xρησιμοποιήστε τα αυγά με κέλυφος εντός 3-5 εβδομάδων. 
3. Αν θέλετε να καταψύξετε αυγά, να αφαιρέσετε το κέλυφος και να τα καταψύξετε υγρά ή αφού ξεχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο. Mπορείτε να τα διατηρήσετε έτσι μέχρι και 1 χρόνο. Aν κατά λάθος τα καταψύξετε με το κέλυφος, διατηρήστε τα στην κατάψυξη, αλλά μετά την απόψυξή τους πρέπει να καταναλωθούν αμέσως. 
4. Bρασμένα και μαγειρεμένα αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, ενώ φαγητά που έγιναν με αυγά συντηρούνται στην ψύξη για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη (μετά το μαγείρεμα) για 3 μήνες. 
5. Tα βαμμένα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος.
Ομάδα neadiatrofis.gr