Η ακμή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ακόμη και αν η ακμή σας έχει φύγει υπάρχουν μερικά σημάδια και κηλίδες κάπου εκεί. Οι περισσότερες από τις ουλές ξεθωριάζουν με το χρόνο, αλλά υπάρχουν μερικές που μένουν για πάντα. Είναι μια μακρά διαδικασία μέχρι να επιστρέψει το καθαρό δέρμα που κάποτε είχατε. 

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φαρμάκου για την ακμή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι υπάρχουν μερικά εύκολα προϊόντα καθημερινής χρήσης που θα σας κάνουν να διώξετε τα σημάδια με την τακτική χρήση.

Απολέπιση:Η απολέπιση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα όταν μιλάμε για σημάδια ακμής και λαμπερό δέρμα. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του. Με τη διατήρηση των πόρων καθαρών μειώνετε την πιθανότητα να βγουν τα σπυράκια και να μέινουν σημάδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Μερικά τρίβει έχουν μικροσκοπικούς κόκκους, ενώ άλλοι έχουν μικρο-συσκευές καθαρισμού τα οποία είναι ήπια για το δέρμα. Αν τα σημάδια σας είναι επώδυνα, τότε παραλείψτε τα χημικά προϊόντα και να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απολεπιστικό όπως το γιαούρτι. 

Θεραπείες προσώπου:

Υπάρχουν πολλές θεραπείες περιποίησης προσώπου για τις κηλίδες του δέρματος. Μπορείτε να κάνετε μια σε στούντιο αισθητικής ή στο σπίτι. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Μάσκα Λεύκανσης :
Μία λευκαντική μάσκα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τις ουλές, που αποτέλεσμα της ακμής. Η εφαρμογή της μάσκας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Αυτό που κάνει πραγματικά είναι να εξομαλύνει τη χροιά του δέρματος σας, έτσι δεν υπάρχει αποχρωματισμός. Τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη μάσκα λεύκανσης είναι kojic οξύ. ΟΙ λευκαντικές μάσκες είναι διαθέσιμες σε δύο μορφές: σε φύλλα και σε κρέμα.  Όπως και με τα άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, τα αποτελέσματα είναι εμφανή με την πάροδο του χρόνου και τη συνεπή χρήση.

Ομάδα neadiatrofis.gr