Το σπίτι πολλές φορές καταλήγει να γίνεται ένας χώρος όπου λιμνάζουν διάφορες μυρωδιές και δυστυχώς πολλές από αυτές δεν φεύγουν εύκολα.

Ο καπνός του τσιγάρου, το μαγείρεμα φαγητών όπως, το μπρόκολο, τα ψάρια και γενικά όλα τα τηγανιτά αφήνουν μια μυρωδιά που ενοχλεί.
1. Για να διώξουμε τη μυρωδιά από τα φαγητά μπορούμε να βάλουμε ένα ξυλάκι κανέλας σε ένα μπρίκι με νερό και να αφήσουμε να βράζει για 5 με 8 λεπτά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον απορροφητήρα και θα νιώσουμε αμέσως τη διαφορά.

2. Για να διώξουμε τη μυρωδιά του τσιγάρου, τοποθετούμε  ένα μπολ με νερό και ξύδι σε ένα αναμμένο καλοριφέρ. Το ξίδι “διαλύει ” τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα .
Τώρα πάλι, αν δεν είναι χειμώνας και τα καλοριφέρ είναι κλειστά, τότε μπορείτε να ρίξετε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη.

3.  Αν τα ντουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα , βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού . Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει . Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί .

Ομάδα neadiatrofis.gr