Πως να εφαρμόσετε σωστά τη μάσκα μαλλιών για καλύτερα αποτελέσματα

Όλες οι μάσκες του εμπορίου έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύουν τα μαλλιά και να τα αφήνουν υγιή. Έχετε σκεφτεί όμως ότι μπορεί να μην την χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;Δείτε παρακάτω μερικά tip για να κάνετε τη  μάσκα  μαλλιών σας να αποδώσει τα μέγιστα.

1. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης. Κάθε μάσκα έχει το δικό της πρωτόκολλο.


2. Οι περισσότερες μάσκες του εμπορίου χρησιμοποιούνται σε καθαρά και νωπά μαλλιά, οι σπιτικές όμως μάσκες, ειδικά αυτές που περιέχουν έλαια χρησιμοποιούνται σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο.

3. Οι μάσκες του εμπορίου είναι έτσι παρασκευασμένες ώστε να είναι εύκολες στη χρήση και γρήγορες, κάτι που εξυπηρετεί τις πολυάσχολες γυναίκες. Οι σπιτικές όμως μάσκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δράσουν, συνήθως συστήνουμε τις θεραπείες που διαρκούν όλη την νύχτα.

4. Για όλες τις μάσκες είναι καλό το τύλιγμα των μαλλιών με μεμβράνη και ζέσταμα με το πιστολάκι. Η θερμότητα βοηθάει στα ευεργετικά συστατικά να εισχωρούν πιο εύκολα στο εσωτερικό της τρίχας και να την αναδομούν και να την ενυδατώνουν
.
5. Η συχνότητα χρήσης των μασκών είναι ανάλογη με το τι προτείνει η κάθε εταιρεία, ή όταν μιλάμε για σπιτικές μάσκες καλό είναι να εφαρμόζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

6. Η επιλογή της κάθε μάσκας πρέπει να γίνεται πάντα με βάση τον τύπο των μαλλιών. Αυτό αφορά κυρίως τα λιπαρά μαλλιά, μια πλούσια σε υφή μάσκα μαλλιών μπορεί να βαρύνει περισσότερο τα μαλλιά και να φαίνονται πολύ πιο λιπαρά.

Ομάδα neadiatrofis.gr