Πως να επαναφέρετε το φυσικό χρώμα στις σκούρες μασχάλες

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ενοχοποιούνται για το σκούρο χρώμα στις μασχάλες. Ένας από αυτούς είναι και το ξύρισμα. Υπάρχει όμως και ένας τρόπος για να επαναφέρετε το φυσικό χρώμα στις σκούρες περιοχές. Εκτός από το ξυραφάκι, που ενοχοποιείται για τις σκούρες μασχάλες, (κόβει την τρίχα επιφανειακά), υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συντελούν σε αυτό: 

1. Οι κρέμες αποτρίχωσης είναι εξίσου ένοχες, αφού λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και το ξυραφάκι. Η αποτρίχωση είναι η καλύτερη μέθοδος.

2. Τα ισχυρά αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, κάνουν τις μασχάλες μας να φαίνονται πιο σκουρόχρωμες. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους.

3 .
Η τριβή του δέρματος με σκληρά ρούχα είναι που ακουμπούν πάνω στις μασχάλες μας.

4. Τα νεκρά κύτταρα μπορούν επίσης να δημιουργήσουν σκουροχρωμία. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να απολεπίζουμε την περιοχή.


Για να δώσετε λάμψη και καθαρότητα στις σκούρες μασχάλες, πρώτα πρέπει να τις απολεπίσετε.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι το σφουγγάρι του μπάνιου και ένας δεύτερος η μάσκα απολέπισης με σόδα και λάδι καρύδας για να αφαιρέσετε το ξηρό και τραχύ δέρμα.

Μάσκα απολέπισης

Θα χρειαστείτε:
Σόδα και λάδι καρύδας
Ανακατεύουμε τη σόδα με λάδι καρύδας και τρίβουμε κάτω από τις  μασχάλες. Η μαγειρική σόδα απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα απομακρύνοντας κάθε σκοτεινό ή τραχύ μπάλωμα καθιστώντας το πιο μαλακό και λείο.
Μάσκα λάμψης
Θα χρειαστείτε:
Ρεβυθάλευρο, γάλα, λεμόνι και λίγο κουρκουμά

Αφού έχετε κάνει απολέπιση στο σημείο της μασχάλης, τώρα ήρθε η ώρα να την φωτίσετε.
Φτιάξτε μια πάστα με το ρεβυθάλευρο, το λεμόνι, το γάλα και τον κουρκουμά, εφαρμόστε τη μάσκα, αφήστε για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Οι καθαριστικές ιδιότητες του ρεβυθάλευρου θα καθαρίσουν το δέρμα ενώ το λεμόνι και το γάλα θα το φωτίσει!

Ομάδα neadiatrofis.gr