Πως να εξαφανίσετε τα σημάδια καψίματος από τα ρούχα!

Όταν σιδερώνετε τα ρούχα σας, πρέπει να προσέχετε να μην αποσπάτε η προσοχή σας γιατί η καυτή μεταλλική πλάκα μπορεί να κάψει το ρούχο γρήγορα. Αυτά τα σημάδια καψίματος μπορεί να μοιάζουν μόνιμα, αλλά  μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε και να απαλλαγείτε από αυτά μια για πάντα! Πως; Δείτε παρακάτω.
Τα οξειδωτικά προϊόντα όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου και η χλωρίνη σε σκόνη (οξυγονούχο λευκαντικό) εξαφανίζουν τα σημάδια του καψίματος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα σημάδια ακόμη και αν έχει περάσει καιρός, αλλά ο καθαρισμός είναι πιο εύκολο αν ο λεκές είναι πρόσφατος.

Τι θα χρειαστείτε:
Υπεροξείδιο του υδρογόνου
1 ποτήρι
Μια σύριγγα
Αμμωνία
Χλωρίνη σε σκόνη


Στάδιο 1
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ένα ποτήρι.

Στάδιο 2
Χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο για να συλλέξετε μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ρίξτε το υπεροξείδιο κατευθείαν πάνω στο λεκέ.

Στάδιο 3
Βάλτε μία ή δύο σταγόνες αμμωνίας στα σημάδια καψίματος.

Στάδιο 4
Αφήστε το υπεροξείδιο και την αμμωνία να εμποτίσουν το λεκέ για έως και μία ώρα, αλλά μην αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει. Κρατήστε βρεγμένα τα σημάδια καψίματος με υπεροξείδιο και αμμωνία.

Βήμα 5
Ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό, στη συνέχεια, βάλτε το στο πλυντήριο και πλύνετε με λευκαντικό οξυγόνο.


Tip
Για να αφαιρέσετε το σημάδι καψίματος από το ρούχο σας μόλις αυτό συμβεί, τρίψτε λευκό ξύδι στη συνέχεια, σκουπίστε την περιοχή με ένα πανί. Εναλλακτικά, τρίψτε το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων στο σημείο, στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο με χλωρίνη σε σκόνη.

Προειδοποιήσεις
Αν ένα ρούχο είναι έχει σε μεγάλο βαθμό καεί, τότε μάλλον δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια.
Το λευκαντικό οξυγόνου δεν μπορεί να είναι ασφαλής για όλα τα υφάσματα. Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας πριν από την πλύση με αυτή την ουσία.

Ομάδα neadiatrofis.gr