Πως να εξαφανίσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο

Οι ρυτίδες μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση σε ένα πρόσωπο.Το αποτέλεσμα των ρυτίδων είναι οι λεπτές γραμμές και τα βαθιά αυλάκια και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα μπράτσα.


Αίτια ρυτίδων

Η κύρια αιτία των ρυτίδων είναι η έκθεση στον ήλιο. Η έκθεση σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UVA και UVB) είναι υπεύθυνη για σχεδόν όλα τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης.


Το κάπνισμα
Το κάπνισμα αυξάνει την παραγωγή των βλαβερών ελεύθερων ριζών στον οργανισμό που συμβάλλουν στην πρόωρη διαδικασία της γήρανσης.

Η ρύπανση
Οι ρύποι στον αέρα μπορεί να καταστρέφουν το ποσό της βιταμίνης Ε στο δέρμα. Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που είναι αναγκαίο για τη διατήρηση ενός ομαλού και άθικτου δέρματος.

Η ταχεία απώλεια βάρους
Η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί να κάνει το δέρμα να κρεμάει και αυξάνοντας την ποσότητα των ρυτίδων.

Η κακή διατροφή
Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια ανθυγιεινή διατροφή με πολλά λιπαρά και επεξεργασμένη ζάχαρη τείνουν να γερνούν πιο γρήγορα από εκείνους που τρώνε υγιεινά.

Η καθιστική ζωή
Η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να παρεμποδίσει την σωστή κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει την ποσότητα του οξυγόνου στο δέρμα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε ρυτίδες και ταχύτερη γήρανση.

Η κληρονομικότηταΣε ορισμένες οικογένειες οι ρυτίδες είναι ένα γεγονός που συνεπάγεται μια γενετική σύνδεση.

Διορθωτικά μέτρα για τις ρυτίδες

Μερικές από τις πιο γνωστές μεθόδους για να πολεμήσετε τις ρυτίδες είναι οι παρακάτω


Χυμό λεμονιού: Κάντε μασάζ με χυμό λεμονιού σε όλο το δέρμα σας για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες. Ο χυμός λειτουργεί σαν ένα βαθύ μέσο καθαρισμού ενώ έχει στυπτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει καθαρό και τεντωμένο.

Χυμός από λάχανο: Κάντε μαλάξεις με το χυμό του λάχανου πάνω από το δέρμα του προσώπου και αφήστε να στεγνώσει. Μετά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ο χυμός από το λάχανο σφίγγει τους μυς του προσώπου.

Ροδόνερο: Μια άλλη αντιγηραντική θεραπεία είναι η εφαρμογή μιας πάστας που αποτελείται από ροδόνερο, μέλι και κουρκούμη. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για την απολέπιση του δέρματος και αφαιρέστε το νεκρό δέρμα και τις ρυτίδες

Παπάγια: Λιώνουμε μια ώριμη παπάγια και εφαρμόζουμει τον πολτό στο πρόσωπο και το λαιμό. Οι απαραίτητες βιταμίνες που βρέθηκαν στην παπάγια βοηθούν να παραμείνει το δέρμα λείο.

Ασπράδια αυγών: Αυτή είναι μια δημοφιλής θεραπεία για τη γήρανση του δέρματος. Εφαρμόστε ασπράδια αυγού σε συνδυασμό με λάδι καρύδας και αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξεπλύνετε. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην εξάλειψει των σημαδιών της γήρανσης. Το λάδι καρύδας λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα και αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος.

Ανανάς: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και είναι ένα φρούτο γνωστό για τις αντι-γήραντικές του ιδιότητες. Εφαρμόστε το χυμό ανανά σε όλο το δέρμα και αφήστε το για πέντε λεπτά πριν ξεπλύνετε. 
Ομάδα neadiatrofis.gr