Πως να εξοικονομήσετε νερό!

Ο ΟΗΕ αναμένει ότι 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε χώρες που θα έχουν λειψυδρία έως το 2025. Όταν το νερό είναι σπάνιο, οι άνθρωποι αναγκάζονται να καταναλώνουν μολυσμένο νερό.

Δέκα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την κατανάλωση του νερού σας σήμερα:

1. Ποτέ μην πετάτε το νερό. Αν έμεινε νερό στο ποτήρι σας, χρησιμοποιήστε το. Μπορείτε να το βάλετε στο πιάτο νερού του σκύλου σας, ή να ποτίσετε ένα φυτό, ή να το προσθέσετε στο βραστήρα.


2. Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα.

3. Επιλέξτε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας με σύνεση. Χρησιμοποιήστε τις συσκευές energy star όποτε είναι δυνατόν και σε πλήρη δυναμικότητα πάντα. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις οικονομίας και μην λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων μισογεμάτο.

4. Τοποθετήστε μια τουαλέτα χαμηλής ροής και μην ρίχνετε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

5. Σταματήστε την διαρροή στην τουαλέτα. Δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά σπαταλά και τα φορτία του νερού.

6. Επισκευάστε τις βρύσες που στάζουν αντικαθιστώντας τις ροδέλες. Μια βρύση που στάζει με ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο, θα σπαταλήσει 12.274,46 λίτρα ανά έτος.


7. Αντικαταστήστε το κεφάλι του ντους σας με ένα χαμηλής ροής. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν την πίεση του νερού, ενώ χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό από ό, τι το ντεμοντέ είδος. Θα μειώσει τη χρήση του νερού κατά 20 έως 60 τοις εκατό με αυτόν τον τρόπο.

8. Μονώστε τους σωλήνες του νερού σας. Δεν θα χρειάζεται να περιμένετε για να έρθει το ζεστό νερό, αυτό είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

9. Δημιουργήστε ένα βαρέλι βροχής αυτό το καλοκαίρι. Μπορείτε να συλλέξετε το νερό της βροχής από τις μαρκίζες σας για να ποτίζετε τον κήπο σας.

Υπάρχουν τόσα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τη διατήρηση του νερού. Οι συλλογικές προσπάθειες διατήρησης, όχι μόνο θα μειώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς του νερού , αλλά θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό προς την άρση του αυξανόμενου αυτού προβλήματος.

Ομάδα neadiatrofis.gr